Om Çok Najs

År 2018 grundades konceptet Çok Najs av bröderna Gabbe och Sanne i Linköping. De ville ge en ny bild av vad döner kebab kan vara. Många förknippar döner med den västerländska varianten man ofta får i vagnen på torget. Äkta turkisk döner kebab är något helt annat.
medarbetarna på Çok Najs restaurang

Varför Çok Najs

Coq Najs, Cok Nice, Coc Najs – vi har hört alla varianter. Men egentligen är det inte så svårt. Çok betyder ”mycket” på turkiska och Najs är ju som alla vet svengelska för ”bra”. Slår man ihop det får man något som är riktigt bra, och det är det Çok Najs står för. Bra mat för alla och ett riktigt schysst häng dit du kan komma som du är.

Kebabens resa genom världen

Kebabens resa till Linköping har sin början i den turkiska staden Bursa. Kött med bröd har serverats som en riktig delikatess sedan tidernas begynnelse, men det var kocken İskender som kom på tanken att steka köttet på lodräta spett som snurrades – och det var så dönerkebaben föddes. Det är i varje fall så legenden går.

Kebaben blev snabbt populär och spred sig världen över tack vare turkiska immigranter som tagit med sig sin kunskap och sitt hantverk till nya kulturer. Den har överlevt allt från krigiska diktatorer till gatukök och leriga festivaler. Alla har väl någon gång smakat både bra och dålig kebab. Çok Najs vill lyfta det bästa med den.

Vi på Çok Najs tar vara på kulturer och delar upplevelserna med våra vänner. Vi samlar inspiration på våra resor och tar med godbitarna hem till oss. Våra kockar är turkar som, genom att ta vara på den turkiska matlagningen, tar den äkta dönern till Linköping.

lunch linköping

Välkommen till oss!

Çok Najs är ett ställe där du kan umgås med dina vänner, käka döner, dricka drinkar och bara ha det gött. 

Välkommen till restaurangen i City eller i-Huset!